Yöretki Jasperinojalle

Menin jo päivällä rakentamaan pesää. Tosin en löytänyt aivan sitä pullokuusta, minkä luo olin ajatellut leiriytyväni. Itseasiassa eksyin pariinkin kertaan ja kiersin ympyrää. Lopulta päätin yöpymispaikan sillä perusteella, että löydän sen illalla :).
Toisaalta eksyessä oppii ympäristöään ja näkee luontoa. Kun ei ole kiire.
Jos joutuisin esim. Lapissa tunturissa myrskyn yllättämäksi, olisi nopein keino suojautua kääriytymällä tarppiin puun juurelle. Mutta ei mukavin. Aivan liian kauan aikaa meni setupissa taas vaikka solmuja olenkin oppinut ja kokemusta alkaa kertyä. Kokeilin nyt underblanketin asettamista niin, että se on riippumaton ja verkkoriippumaton (10€ XXL) välissä. Katso kuva.
Alushuopa verkkomaton tukemana. Hyvin toimi! Laitan tästälähin näin.
Sää oli lämmin ja kuiva. Ei vieläkään susia tai karhuja. Ei käärmeitä. Ei metsäpaloa. Vain omassa päässä mörköjä ja keijukaisia.
Tiltaltti lauloi auringon laskuun asti ja aloitti taas auringon noustessa. Hiukan ärsytti tuo tiputtelu, mutta toisaalta oli kiva kuulla tiltaltin toistakin ääntä tiputtelun välissä. Se on hiljainen eikä kaikissa olosuhteissa kuulu. Muut linnut aloittivat puolenyön aikaan: lehtokerttu. mustarastas, leppälintu. Moottoritiemylvijä. Lehtokurppa lensi yli.

Tällä kertaa ei ihan synkässä metsässä. Pieni aukio, missä tuuli sopivasti karkoittaen isoimman osan hyttysistä.
Nukuin kohtuullisesti. Minulla oli myös hyvä kirja mukana. Rutiinia alkaa tulla tähän touhuun.
Oli myös uudet itsetehdyt puunhalaajat, jotka eivät vahingoita ohuttakaan puunkuorta. 
Tree Strap. Materiaali Nextiilistä 4eur/kg. 2,5cm leveätä nylon nauhaa (paksuhkoa).

Kommentit