Yö Taaporinvuorella

Nyt olin ilmoittanut joillekin samanhenkisille etukäteen yöpymispaikan ja muutamia heistä saapuikin paikalle. 
Erityisen kiitollinen olen neuvoista ja nikseistä joita sain henkilöltä, joka on harrastanut kiipeilyä ja on kokenut retkeilijä ja riippumaton nukkuja. Moni asia helpottui ja mukavuus lisääntyi. Rinkassa ei enää kulje turhaa tavaraa. Myös nopeus leirin pystyttämisessä ja purkamisessa lisääntyi. Enää en taistele aamulla aukeamattomien solmujen kanssa ja saan tarpin nopeasti suojaksi kovassakin tuulessa. Kiitos!
Toki olen itsekin kantapään kautta joka kerta jotain oppinut ja on mukavuus lisääntynyt myös ilmojen lämmetessä. Rinkkaan mahtuu enemmän ylellisyyttä. Myös olen nukkunut joka kerta aina luottavaisemmin.
Ilta oli lämmin, vähän tuuli, jolloin hyttyset eivät haitanneet niin paljon. Leirin paikka osoittautui aamullakin hyväksi. Tuuli humisi puiden latvoissa mutta alempana oli ihan sopivaa. Ensimmäiset lenkkeilijät ohittivat leirini Taaporinvuoren huipulla jo kello neljä aamulla! Illallakin auringon laskiessa laen ylitti maastopyöräilijä. Sitä ennen muutamia lenkkeilijöitä. Kyllä on ihmisillekin tärkeä paikka Taaporinvuori ja koko viristysalue!
Minulla oli kirja mukana; lueskelin mutta sitten uni tuli silmään. N. klo 12:30 alkoi leppälintu laulaa ja lauloikin sitten paikkaa vaihdellen aamuun asti. Laulun loppuosassa oli kuultavissa välillä mm. selkeä 'kuoovii'. Välillä lintu tuli, jos ei nyt aivan harjanarulle, mutta viereiseen puuhun n. 3-4 metrin päähän minusta. Laulu kuului todella kovana. Ihme kyllä nukuin kuitenkin jonkin verran. 
Aamulla sirittäjä alkoi konserttinsa. (kuin rahaa pöydällä pyörittäisi, taajuus lisääntyy loppua kohden. Älä sekoita hernekerttuun, joka ravistaa kuivia herneitä purkissa:). Muitakin lintuja oli äänessä paljon.
Jonakin elokuun lämpimänä yönä olisi hauska tulla bongaamaan lepakoita, joita läheisen Saukkolammin lämpimissä Taaporinvuoren ilmavirroissa ylöspäin kohoavat hyönteiset houkuttavat.
Taaporinvuoren laki. Mahtuisi isompikin porukka. Puita riittää lakiaukion ympärillä. Tulta ei nyt saa sytyttää kuivuuden takia. Tänne on tulossa retkipöytä!

Sinivalkoinen komistus. Hauska oli seurata hyttysiä verkon takana, jotka yrittivät mutta eivät onnistuneet :)

Taaporinvuoren laellepäin aamuauringon valossa. Heippa, tapaamme taas joskus.

Kommentit