Jasperinoja, tietoa

'Kaiken kaikkiaan luonnontilaisena tai lähes luonnontilaisena puronotkelma kuuluu luokkaan mahdollisesti metsäluonnon erityisen tärkeä elinympäristö sekä luonnontilaisen purouoman osalta todennäköisesti myös vesilain tarkoittamiin pienvesiin. Jasperinoja on eittämättä selvitysalueen hienoin ja rikkain kokonaisuus. … Eittämättä Jasperinojan notko lienee linnustollisesti selvitysalueen rikkain kohde. On täysi syy olettaa, että sen varrella olevat järeät kuusimetsät yhdessä lehtipuustoisten metsien, lahopuiden ja lehtojen kanssa luovat edellytykset ympäristöään monipuolisemmalle jopa uhanalaiselle lajistolle.'
Kai Korte 2003, Pirkkalan kehätien eteläpuolisen alueen eliöstö- ja biotooppiselvitys (Pirkkalan kunta)

Karttakuva Pyy:n kuntalaisaloitteesta 2017, jolla pyrittiin saamaan kunta lahjoittamaan Suomi100 luontolahja. Mutta kunta lahjoitti katajaketoa (jolla jo oli suojelustatus) sen sijaan.
Kunta on sallinut enduroajamisen alueella vuosikausia, vaikka siellä on tehty liito-orava havaintoja ja sen epäillään olevan luonnosuojelulaissa määritellyn tervaleppäkorven. Alueella on paljon tervaleppiä. Suurimpien halkaisija yli 50cm.

Jasperinojan laakso on ehkä Pirkkalan hienoin ja monimuotoisin luontokokonaisuus, avainbiotooppi, joka tulisi viisaan ihmisen ehdottomasti säästää.

Kommentit