5.yö: Pirunkivi

Toivion Pirunkivelle tulin nyt alkukesästä kun on vielä valoisat yöt ja linnut laulaa; sen verran uhkaava tuo mahtava kivi on. Endorfiini pläjäys voittaa pelon. Ja myös sitä haen; ei tätä luonnonsuojelua muuten jaksa :). 
Menin jo iltapäivällä laittamaan leirin valmiiksi hyvässä valossa ja virkeänä. Upea uhanalainen luonto oli ympärillä; on tärkeää, että koko Luontohelmi säilyy. Tampereen eteläpuolen asukkaiden Kauppi-kakkonen. Hieman oli virittelemistä alushuovassa kun nyt kokeilin nukkumista ilman solumuovipatjaa, joka on aika liukas ja usein pois paikaltaan. Eli alushuopa ja sen yllä riipumatto ja siinä makuupussi. Ja hyvin tuo toimi vaikka oli kylmä yö (olin varautunut). Tosin yöllä nostin pääpuolta hiukan ylös ja unohdin nostaa alushuopaa saman verran jolloin kylmä pääsi väliin. No piti nousta ja korjata. Paremman asennon sai kuitenkin ilman solumuovipatjaa.
Menin välillä kotiin ja teatteri Pirhan esitykseen Sankilassa. Esitys oli tunnelmallinen ja hauska. Ilmakin oli mitä lempein. Sitten kotiin vaihtaan vaatteet ja hakeen eväät. Kello oli n.22:30 kun saavuin. Jälkiruoaksi oli itse kotona tehty meloni daiquiri.
Nopeasti kömmin nukkuma-asentoon hyttysverkon suojaan. Luin kirjaa n. 24 asti. Nukuin muutaman tunnin, heräilin välillä kuuntelemaan. Joku haukahdellen ärjähteli kovaa melko pitkään n. klo 5:30. Ei onneksi tullut lähemmäksi :]. En tunnistanut oliko ihminen, koira vai peura? Eniten linnuista olivat äänessä peippo, hernekerttu, laulurastas, mustarastas, harakka, pajulintu, punakylkirastas, metsäkirvinen, tiaiset, tikka. Minun taidoilla en tunnistanut mitään erikoista.
Hups keikkaa kello oli 8:10 kun heräsin. Aika hyvin nukuin. Oppimani solmut aukesivat helposti vetämällä. Purkamisessa meni enää vain vähän aikaa. Nautin puurot ja kahvit (kuumaa vettä oli termarissa), sitten kotiin tyytyväisenä.
Metsäkortekorpea, erittäin uhanalainen luontotyyppi (EN)

Ruohokorpea, erittäin uhanalainen luontotyyppi (EN). Täällä kasvoi mm. kaislasaraa.

Illan hämärässä ja aamun lempeässä kajossa. Ei se niin pelottava ollutkaan.

Kommentit